Studieordning for kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi (international virksomhedsøkonomi), 2016

I medfør af lovbekendtgørelse nr. 261 af 18. marts 2015 om universiteter (Universitetsloven) med senere ændringer fastsættes følgende studieordning for Kandidatuddannelsen i Erhvervsøkonomi (International Virksomhedsøkonomi).

Kandidatuddannelsen er tilrettelagt i henhold til Uddannelses- og Forskningsministeriets bekendtgørelse nr. 1328 af 15. november 2016 om bachelor- og kandidatuddannelser ved universiteterne (uddannelsesbekendtgørelsen) og bekendtgørelse nr. 1062 af 30. juni 2016 om eksamen og censur ved universitetsuddannelser (eksamensbekendtgørelsen). Der henvises endvidere til bekendtgørelse nr. 111 af 30. januar 2017 (kandidatadgangsbekendtgørelsen) og bekendtgørelse nr. 114 af 3. februar 2015 (karakterbekendtgørelsen) med senere ændringer.

Uddannelsen udbydes i Aalborg.

Kandidatuddannelsen hører under Det Humanistiske og Samfundsvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet.

Kandidatuddannelsen hører under Studienævn for Erhvervsøkonomi

Kandidatuddannelsen er tilknyttet censorkorps for De Erhvervsøkonomiske Censorkorps

Optagelse på kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi (international virksomhedsøkonomi) forudsætter en bacheloruddannelse i erhvervsøkonomi (HA-almen-linje) eller anden uddannelse, hvor tilsvarende forudsætninger er erhvervet.

Stk. 2. Der kan optages ansøgere, der ikke opfylder betingelserne i stk. 1, under forudsætning af, at de efter optagelse på kandidatuddannelsen gennemfører en supplerende uddannelsesaktivitet ved universitetet svarende til højst 30 ECTS-point. Den supplerende uddannelsesaktivitet skal være bestået senest 12 måneder efter studiestart.

Stk. 3. Den studerende har tre prøveforsøg til at bestå den eller de prøver, der indgår i den supplerende uddannelsesaktivitet.

Stk. 4. Den supplerende uddannelsesaktivitet består efter Studienævnet i Erhvervsøkonomis bestemmelse i gennemførelse af en eller flere prøver fastlagt i ”Studieordning for Bacheloruddannelsen i Erhvervsøkonomi (HA), 2. del, Aalborg Universitet, september 2013” (eller nyere). Reglerne for prøverne, læringsmål mv. følger af bestemmelserne i bachelorstudieordningen.

Stk. 5. Indtil 31. august 2016 er der en overgangsordning, der indebærer, at ansøgere, som ikke opfylder kravene enten i stk. 1 eller stk. 2, men som har bestået en bacheloreksamen af relevans for området, kan gives adgang efter en individuel bedømmelse og med en særligt fastlagt supplering. Det er muligt at tage supplerende aktivitet efter afsluttet bacheloruddannelse med henblik på at opfylde adgangskravene til en kandidatuddannelse. Sidste gang dette er muligt, er for de kandidatuddannelser, der har studiestart 1. september 2016.

Kandidatuddannelsen giver ret til betegnelsen Kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi, cand.merc.. Den engelske betegnelse er Master of Science (MSc) in Economics and Business Administration.

Kandidatuddannelsen er en 2-årig forskningsbaseret heltidsuddannelse. Uddannelsen er normeret til 120 ECTS.

Studienævnet kan godkende, at beståede uddannelseselementer fra andre uddannelser på samme niveau træder i stedet for uddannelseselementer i denne uddannelse (merit).

Studienævnet kan efter ansøgning ligeledes godkende, at en del af denne uddannelses uddannelseselementer gennemføres ved et andet universitet eller en anden videregående uddannelsesinstitution i Danmark eller i udlandet (forhåndsmerit).

Studienævnets afgørelser om merit træffes på baggrund af en faglig vurdering.

Studienævnets muligheder for at tildele dispensation, herunder dispensation til yderligere prøveforsøg og særlige prøvevilkår, fremgår af eksamensordningen, der er offentliggjort på denne hjemmeside: https://www.studieservice.aau.dk/regler-vejledninger

Eksamensreglerne fremgår af eksamensordningen, der er offentliggjort på denne hjemmeside: https://www.studieservice.aau.dk/regler-vejledninger

I bedømmelsen af samtlige skriftlige arbejder skal der ud over det faglige indhold, uanset hvilket sprog de er udarbejdet på, også lægges vægt på den studerendes stave- og formuleringsevne. Til grund for vurderingen af den sproglige præstation lægges ortografisk og grammatisk korrekthed samt stilistisk sikkerhed. Den sproglige præstation skal altid indgå som en selvstændig dimension i den samlede vurdering. Dog kan ingen prøve samlet vurderes til bestået alene på grund af en god sproglig præstation, ligesom en prøve normalt ikke kan vurderes til ikke bestået alene på grund af en ringe sproglig præstation.

Studienævnet kan i særlige tilfælde (f.eks. ordblindhed og andet sprog end dansk som modersmål) dispensere herfor.

Specialet skal indeholde et resumé på engelsk. Hvis projektet er skrevet på engelsk, kan resumeet skrives på dansk. Resumeet indgår i helhedsvurderingen af projektet.

Alle moduler udbydes og afvikles på engelsk og kun engelsk. Arbejdssproget er engelsk, hvilket betyder, at alle projekter og eksamener afvikles på engelsk.

Nedenstående kompetenceprofil vil fremgå af eksamensbeviset:

En kandidat har kompetencer erhvervet gennem et uddannelsesforløb, der er foregået i et forskningsmiljø.

Kandidaten kan varetage højt kvalificerede funktioner på arbejdsmarkedet på baggrund af uddannelsen. Desuden har kandidaten forudsætninger for forskning (ph.d.-uddannelse). Kandidaten har i forhold til bacheloren udbygget sin faglige viden og selvstændighed, således at kandidaten selvstændigt anvender videnskabelig teori og metode inden for såvel akademisk og erhvervsmæssig/ professionel sammenhæng.

Efter gennemførelse af kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi (international virksomhedsøkonomi) skal kandidaten have erhvervet følgende faglige og erhvervsrelevante viden, færdigheder og kompetencer:

Viden

  • Skal inden for et eller flere fagområder have viden om internationale virksomhedsøkonomiske problemstillinger og mulige løsninger, som er baseret på højeste niveau inden for international forskning.
  • Skal kunne forstå og på et videnskabeligt grundlag reflektere over fagområdets viden samt kunne identificere videnskabelige problemstillinger.

Færdigheder

  • Skal mestre fagområdets videnskabelige metoder og redskaber såvel som generelle færdigheder, der knytter sig til beskæftigelse inden for det erhvervsøkonomiske fagområde.
  • Skal kunne vurdere og vælge blandt fagområdets videnskabelige teorier, metoder, redskaber og generelle færdigheder samt på et videnskabeligt grundlag opstille analyse- og løsningsmodeller. Som en del heraf skal kandidaten selvstændigt kunne bidrage med analyser med relevans for virksomheder, organisationer og myndigheders strategiske planlægning.
  • Skal mundtligt og skriftligt kunne formidle forskningsbaseret viden inden for uddannelsens kerneområder og diskutere praktiske og videnskabelige problemstillinger med både fagfæller og ikke-specialister, herunder kunne indgå i forskningsarbejde på området og besidde indsigt i forskningens mulige praktiske og teoretiske implikationer.

Kompetencer

  • Skal kunne arbejde problembaseret, herunder styre arbejds- og udviklingssituationer, der er komplekse, uforudsigelige og forudsætter nye løsningsmodeller. Skal kunne samarbejde i teams og varetage projektledelse.
  • Skal selvstændigt kunne identificere problemstillinger, igangsætte og gennemføre fagligt og tværfagligt samarbejde samt påtage sig professionelt ansvar, herunder selvstændigt træffe og begrunde beslutninger om viden relateret til internationale virksomhedsøkonomiske problemstillinger og udføre undersøgelser, der skaffer beslutningsgrundlag på området.
  • Skal selvstændigt kunne tage ansvar for egen faglige udvikling og specialisering.

Uddannelsens indhold og tilrettelæggelse kan ses i §18.

Kandidatafhandlingen afslutter uddannelsen. Der indgås en specialekontrakt mellem den studerende og studieleder/repræsentant for studieleder. I forbindelse hermed godkendes opgaveformuleringen, og der fastsættes en afleveringsfrist for kandidatafhandlingen.

Hvis den studerende ikke afleverer afhandlingen inden for den fastsatte frist, godkender studieleder/repræsentant for studieleder en ændret opgaveformulering, der skal ligge inden for samme emneområde, og de fastsætter samtidig en ny afleveringsfrist på tre måneder. Hvis den studerende ikke afleverer afhandlingen inden for den nye frist, kan den studerende få et tredje eksamensforsøg efter samme regler, som gælder for andet eksamensforsøg.

En opgaves eller et projekts maksimale omfang er fastsat som normalsider. En normalside svarer til 2.400 anslag (et bogstav, et tegn, et mellemrum udgør alle et anslag). For yderligere information omkring projekters omfang henvises til de relevante modulbeskrivelser.

 

Overblik over Kandidatuddannelsen i Erhvervsøkonomi (International Virksomhedsøkonomi):



Formålet med valgfagsmodulerne er: (1) at give den studerende indsigt i og færdigheder til at formulere internationale forretningsmodeller og -strategier og (2) at præsentere og analysere aktuelle internationale virksomheds- økonomiske problemstillinger.

Studerende på kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi (international virksomhedsøkonomi) kan deltage i valgfagsmodulerne på 2. semester på kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi (international marketing).


Udover de to ovenstående moduler kan den studerende vælge "specialiseringsfag inden for de faglige kerneområder". Målet med modulet er at udvide den studerendes kompetence inden for udvalgte internationale virksomhedsøkonomiske problemstillinger. Dette kan ske enten ved at tage nye faglige elementer ind eller ved at udbygge eksisterende. Den studerende kan vælge studieaktiviteter udbudt af Studienævnet for Erhvervsøkonomi ved Aalborg Universitet, andre studienævn ved den erhvervsøkonomiske skole eller andre universiteter i Danmark eller udlandet. Specialiseringsfagene skal forhåndsgodkendes af Studienævnet for Erhvervsøkonomi og evalueres som angivet i den for faget gældende studieordning. Den studerendes studieplan for 3. semester tilrettelægges i samråd med liniekoordinatoren. Den studerende opnår gennem den valgfri studieaktivitet en særlig faglig kompetence, der er et led i den valgte profilering
ECTS point: 30


Uddybende informationer kan fås på uddannelsens egen hjemmeside. 

Studieordningen er godkendt af dekanen for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet og træder i kraft pr. 1. september 2016.

Studerende, der ønsker at færdiggøre deres studier efter den hidtidige studieordning fra 2008, skal senest afslutte deres uddannelse ved sommereksamen 2019, idet der ikke efter dette tidspunkt udbydes eksamener efter den hidtidige studieordning.

Pr. 1. september 2019 er der sket følgende ændringer i studieordningen:

Suppleringskravet i studieordningens § 7 er ændret fra 15 til 30 ECTS.

Prodekanen for uddannelse har den 26. maj 2020 godkendt, at der tilføjes yderligere valgmuligheder på 3. semester gældende for efterårssemesteret 2020.

Prodekanen for uddannelse har den 11. juni 2020 godkendt, at der tilføjes yderligere valgmuligheder på 3. semester gældende for efterårssemesteret 2020.

Prodekanen for uddannelse har den 19. januar 2022 godkendt, at valgfaget "Business Design" ændrer prøveform gældende fra efteråret 2022.

View all fonts in this project